Rabie Alablak geeft gehoor aan de oproep van zijn mede-activisten en het advocatenteam om een einde te maken aan zijn hongerstaking, die hem op het randje van de dood heeft gebracht na meer dan 40 dagen zonder eten en drinken.

Souad Brahma, lid van het advocatencollectief zegt in een interview dat Rabie gehoor heeft gegeven na het groepsbezoek van verschillende advocaten. Hierbij hebben ze hem ook de wens van de verschillende families( van gedetineerde activisten) en mensenrechtenactivisten overgebracht om zijn leven te sparen van de dood!

De advocate zei ook dat na het bezoek aan Rabie, ze ook Nasser Zafzafi opzochten. De leider van de Riffijnse Volksbeweging heeft na zijn protest deze morgen kunnen onderhandelen met de gevangenisadministratie over wat betreft omgang met andere activisten, telefoongebruik, voeding en persoonlijke ruimte.

“Nadat Nasser de advocaten had ontmoet, ging hij naar Rabie Alablaq om hem te laten weten dat het gevangenisbestuur hem had beloofd zijn eisen in te willigen en ze hem had verzekerd dat aan de eisen van de activisten geleidelijk zouden worden voldaan om hem zo te overtuigen de hongerstaking te stoppen.” aldus Souad Brahma.

Noureddine Adherbal