In verschillende Riffijnse gemeenten, zoals Boudinar in Temsaman en Ben Tayeb in Ayt Uliccek, zijn boze demonstranten de straat opgegaan na de aardbeving van vanmiddag. De inwoners zijn niet te spreken over het feit dat er vanuit de autoriteiten nog steeds geen hulpverlening op gang is gezet en dat zij niet geïnformeerd worden over de stand van zaken. De angst neemt toe doordat de structurele bevingen van de afgelopen weken steeds zwaarder worden en vaker het vaste land treffen. De beving van vandaag in de namiddag had het epi punt in Tarwa n Wemghar aan de kust van de provincie Driouech. De beving is met een kracht van 4.5 op schaal van Richter de sterkste beving tot nu toe.
Leerlingen vallen flauw
In Boudinar in Temsaman zijn hoofdzakelijk leerlingen en docenten de straat opgegaan. Zij eisen dat de lokale autoriteiten voorzorgmaatregelen dienen te treffen en voor tenten dienen te zorgen voor de inwoners die niet meer thuis durven te overnachten. Ook eisen zij dat de schoolbesturen en autoriteiten de leerlingen en docenten dienen te infomeren over de voorzorgmaatregelen die ze zelf kunnen nemen indien de bevingen voor ernstigere gevolgen zal zorgen. Lokale media hebben gemeld dat er in van Tarwa n Wemghar en omgeving op verschillende basisscholen leerlingen flauw zijn gevallen. In de naburige Spaanse enclave Melilla, waar de bevingen ook voelbaar zijn worden reeds oefeningen met leerlingen gehouden.

Kamervragen
De bevingen lijken ook het Marokkaanse parlement te hebben bereikt. De parlementariër Abdelhaq Amghari heeft schriftelijke vragen aan de premier gesteld over welke voorzorgsmaatregelen er tot nu toe door de regering zijn genomen. Abdelhaq Amghari geeft aan dat het dagelijkse leven van de inwoners zodanig gedestabiliseerd is door de angst, dat zij niet weten wat ze moeten doen.