De Riffijnse voetbalclub Chabab Rif Al Hoceima (CRA) heeft vanmiddag een mooie thuiswedstrijd tegen Wydad Casablanca (WAC) gewonnen. De Riffijnen blonken uit in het gezamenlijk verdedigen en snelle verrassingsaanvallen en hebben de wedstrijd gewonnen met 2-0.

Verwarring
Het resultaat werd al in de eerste helft bereikt waarbij er gescoord is uit 2 vrije trappen. Eerste doelpunt kwam van Omar Diop die al binnen de eerste 10 minuten uit een keiharde vrije trap scoorde. Net voor het einde van de eerste helft scoorde Abdessamed Lembarki uit een vrije trap waarbij de verwarring van de Casawiaanse erg meehielp.

‘niet in de hand’
Tijdens de wedstrijd werd de trainer van de mediterranen Ouchella van het veld gestuurd. Later verklaarde hij aan de fanclub dat hij van het veld werd gestuurd omdat hij zichzelf niet in de hand had. Dit zou komen door dat spelers zich niet hielden aan het plan van de trainer. Het ontbreken van de trainer pakte echter niet nadelig uit.

Buitenlander te veel
De wedstrijd kende tijdens de tweede helft ook protest van CRA omdat WAC 4 buitenlandse spelers heeft ingezet. Volgens de Marokkaanse mogen er op ieder wedstrijd maximaal 4 buitenlanders voor de club uitkomen.  Deze ‘fout’ maakte CRA vorig week ook en het kwam de club op een strafpunt te staan.

Met de winst van deze sterkte rivaal komt CRA op de 8ste oplaats van de Marokkaanse eredivisie.