Moussa Ouarouss is lid van het team dat de nieuwe Franse president Emmanuel Macron adviseerde bij de Franse presidents-verkiezingen van 2017. Het is nog niet duidelijk welke rol Ouarouss zal spelen in de nieuwe regering, maar hij maakt nog wel deel uit van de entourage van de Franse president.
De 31-jarige zakenman laat in een gesprek met de Goudse radio programma Arif Radio weten dat hij de protestbeweging in de Rif steunt. Hij geeft aan dat de Rif een gebied is met andere eigenschappen en een andere geschiedenis dan de rest van Marokko en daarom een andere benadering nodig heeft.

Moussa Ouarouss zegt verder dat hij ervoor gaat zorgen dat een dossier over het gebruik van gifgas door de Fransen en de Spanjaarden in de jaren 20 van de vorige eeuw in de Rif op het bureau van de Franse president komt te liggen.

Ouarouss is van Riffijnse afkomst, uit het plaatsje Boukidaren bij Al Houceima, maar hij is in Frankrijk geboren en opgegroeid. In tegenstelling tot de Franse oud-minister van Riffijnse komaf Najat Belkacem, spreekt Moussa Ouarouss vloeiend Tamazight.