Bilal, een jongen van Riffijnse afkomst, is vorige week zondag in het Franse Poitier overleden na door een dronken chauffeur te zijn aangereden.

Bilal Issoussi was pas 20. De student was spullen in een kofferbak van een auto komen halen toen de dronken chauffer hem aanreed.

“Ik was met hem die avond, maar ik ben vroeger naar huis gegaan. Hij was bij een vriend. Hij wilde spullen gaan halen in de auto toe hij werd aangereden door een andere auto.”, vertelt een vriend van Bilal.

De dronken bestuurder werd gearresteerd en aangeklaagd voor doodslag door dronkenschap. De man knalde na Bilal te hebben aangereden ook nog tegen een andere auto.

Bilal was in 2012 zonder zijn ouders in Frankrijk aangekomen. Hij verbleef een tijdje in het noorden van het land en vertrok toen naar Poitiers waar zijn zus woont. “Hij was vrolijk en hield van het leven. Hij wist zich snel een plaatsje te maken met mooie vriendschappen. Hij was ook een atleet, een voetbalfan, die één of twee keer per week zaalvoetbal speelde met vrienden.”, aldus een andere vriend van het slachtoffer.

Bilal werd zaterdag in zijn geboortestad Nador begraven in aanwezigheid van zijn vrienden en familie.