Op woensdag 6 november vindt voor de rechtbank van Roermond de regiezitting plaats tegen de 51-jarige Lau G. uit Duitsland in de vermissingszaak van Fouad Bendella (23) en Karim Fourkour (19) uit Venray

De oud-inwoner van Arcen wordt ervan verdacht de twee Marokkanen op 11 mei 2006 – nadat hij hen had betrapt toen ze zijn hennepkwekerij in de Poststraat in Venray wilden leegroven – te hebben gedood.

Hun lichamen zijn echter nooit gevonden. De politie gaat er vanuit dat de beide mannen dood zijn, gezien de hoeveelheid bloed, welke is aangetroffen in de kwekerij.

Lau G. wordt tevens verdacht van hennepteelt in een pand aan de Paterstraat in Venray in de periode van 1 januari 2006 tot en met 11 mei 2006 .

De regiezitting van een 39-jarige medeverdachte Geert. G. uit Baarlo vindt op vrijdag 8 november in Roermond plaats.

Een regiezitting in de Nederlandse rechtsgang is een zitting van een rechtbank of gerechtshof ter voorbereiding van de inhoudelijke behandeling van een rechtszaak.

Regiezittingen worden gehouden bij gecompliceerde zaken. Aan zo’n regiezitting nemen de procespartijen deel. Bij een strafzaak zijn dat de officier van justitie en de verdediging.

De onderwerpen die tijdens de zitting aan de orde komen betreffen de stand van het onderzoek, en met name de vraag of aanvullend onderzoek zoals het horen van getuigen gewenst is voordat de inhoudelijke behandeling van de zaak begint.

De rechtbank neemt aan de hand hiervan beslissingen over de verdere procedure in de procesgang