De rechtszaak van Mohsin Fikri, visverkoper die eind oktober in Al Hoceima door de machines van een vuilniswagen werd vermorzeld, werd tot 14 maart uitgesteld.
Het uitstel werd besloten om tijd te geven aan de verdediging om zijn pleidooi voor te bereiden en emeer getuigen te horen, aldus de advocaat van een van de verdachten aan TelQuel.

Dinsdag weigerde de rechter tijdens een hoorzitting in de rechtbank van Al Hoceima een vrijlating op borgtocht van de verdachten. Ook weigerde de rechter minister Aziz Akhannouch van Landbouw en Visserij en minister Mohamed Hassad van Binnenlandse zaken als getuigen op te roepen zoals door de familie van de Mohsin Fikri was gevraagd.

In deze zaak worden meerdere mensen vervolgd waaronder twee werknemers van het afvalophaalbedrijf Pizzorno voor doodslag, een verantwoordelijke van het bedrijf voor “het gebruik van een vervalst document”, de Khalifa, de plaatselijke visserijverantwoordelijke, het afdelingshoofd van de delegatie van de zeevisserij, de dierenarts voor “vervalsing van officiële documenten met de vermelding van valse feiten” en de kaïd voor “deelname aan de vervalsing van officiële documenten”.