De PVV in Almere heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over het weigeren van het opnemen van een aangifte door de politie.

Een inwoonster uit Tussen de Vaarten zou op 29 oktober en 6 november dit jaar zijn mishandeld door ‘Marokkaans straattuig’, aldus de PVV. Op 6 november zou de mishandeling dermate ernstig zijn, dat zij die nacht ter observatie opgenomen is geweest in het ziekenhuis in verband met hoofdletsel.

“Mevrouw krijgt van Marokkanen stelselmatig de meest verwerpelijke verwensingen naar haar hoofd geslingerd. Zij heeft getracht aangifte te doen, maar het verzoek tot het opnemen van de aangifte werd door de politie afgeraden in verband met mogelijke represailles vanuit de Marokkaanse gemeenschap in Tussen de Vaarten, zoals bijvoorbeeld het ingooien van ramen“, aldus de partij.

Het slachtoffer durft inmiddels de straat niet meer op.

Schriftelijke vragen

De PVV wil van het college weten of zij bekend is met de geluiden uit de samenleving met betrekking tot het weigeren tot het pnemen van aangifte door de politie, of zij bereid is om een onderzoek in te stellen, en of het normaal is dat zoals in dit geval slachtoffers van geweldsmisdrijven gevraagd wordt informatie over overlastgevers in de wijk door te spelen aan de politie in ruil voor het opnemen van een aangifte.

Het is niet de eerste keer dat een aangifte wordt geweigerd: 2 van de 5 slachtoffers van de aanranding door asielzoekers in Almere Centrum maakten aan de redactie van Almere Nieuws kenbaar dat de politie weigerde hun aangifte op te nemen.