Het PvdA-raadslid van Breda Jamal Nouhi vergeleek social media homoseksualiteit met pedofilie. In een online artikel over de strafbaarstelling van homoseksualiteit in Marokko en het ingrijpen van Human Rights Watch in de kwestie. Het raadslid filosofeerde in het Engels dat ‘we’ van Europa ook niet verwachten dat ze het islamitisch recht toepassen.

Fundamentele rechten
Mohamed Chaibi, betrokken bij de Marokkaanse homoboot, vindt het verwerpelijk dat een volksvertegenwoordiger zulke uitspraken doet op het internet. Volgens hem horen Nederlandse burgers alleen te worden vertegenwoordigd door zij die de rechtstaat en de daarbij behorende fundamentele rechten respecteren.

Putin
Amazightimes heeft van verschillende homoseksuelen, sympathisanten en leden van de PvdA begrepen dat ze schrikken van de uitlatingen en de kwestie zeer ernstig nemen. Enkele leden homogemeenschap hebben dan ook de landelijke partijtop ter verantwoording over de kwestie geroepen en overwegen het opzeggen van de lidmaatschap als ‘hun’ PvdA bestuur niet ingrijpt. De het landelijke bestuur is in verband met het zomerreces en ziekte van Hans Spekman echter nauwelijks bereikbaar. Ook parlementariër Ahmed Marcouch vindt dat het raadslid de uitspraken moet terugnemen. Volgens hem is er geen ruimte voor ‘Putins’ in de PvdA

Vooralsnog heeft alleen het lokale PvdA bestuur gereageerd op de uitlatingen van Jamal Nouhi. Zij distantieerden zich via Twitter van de ‘schokkende’ uitspraken van Jamal Nouhi over de kwestie en zijn in een ‘verwoed’ overleg met Nouhi. Zij hopen dat hij afstand van neemt van de uitlatingen.

Het raadslid dat zich met de uitlatingen voorstander stelt van strafrechtelijke vervolging van homoseksuelen, en dus schending van de mensenrechten, heeft nog niet op de kwestie gereageerd.