ROTTERDAM 20 maart 2011. In het centrum van Rotterdam hebben zondag 20 maart honderden mensen gedemonstreerd voor meer vrijheid en democratie in Marokko. Tijdens de demonstratie, die door de 20 februari beweging werd georganiseerd, werden leuzen tegen de huidige machthebbers gescandeerd. Vooral de huidige regering van Abbas el Fassi en de onlangs door de Marokkaanse koning aangekondigde herziening van de Grondwet moesten het ontgelden. Deze gaan volgens de demonstranten niet ver genoeg.

In navolging van andere landen in Noord Afrika en het Midden Oosten, groeit ook in Marokko het verzet tegen regering. De demonstratie in Rotterdam maakte deel uit van een reeks protestmarsen die vandaag over de hele wereld werd georganiseerd. Zo gingen in diverse Marokkaanse steden mensen massaal de straat op om politieke, economische en sociale hervormingen te eisen.

De organisatie in Rotterdam is zeer te spreken over het verloop van de demonstratie en de opkomst van het publiek. Naar schatting waren een kleine tweehonderd mensen aanwezig.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”no” source=”media: 29,28,27,26,25,24,23,21,19,20,18,16,14,15,13,11,10,9″][/images_grid]