Gisteravond en nacht vond er een massale protest plaats in de binnenstad van Al Hoceima. De aanleiding van het protest is het overlijden van een visverkoper in een vuilniswagen. De visverkoper wierp zich in de vuilniswagen nadat zijn vis in de wagen werd geworpen. Hierna werd de wagen in werking gezet
Chanteren
Het verhaal dat de ronde doet is dat de politie de 31 jarige visverkoper probeerde te chanteren omdat de verkoop van de vissoort die de man heeft verboden zou zijn. Van de visverkoper zou geëist zijn om 500 Dirham te betalen zodat de politie een oog dichtknijpt. Dit weigerde de verkoper waarna de politie alsnog de vuilnisophaaldienst heeft gebeld en opdracht gaf de vis in de vuilniswagen te werpen. Het verbod op de verkoop van de bewuste vissoort zou ook raagtekens bij de burgers oproepen omdat het elders in het land wel legaal is.

Lokale bestuurder verschijnt om 3uur
De demonstranten weigerden de plaats waar de visverkoper overleed te verlaten. Dit was tegenover de rechtbank en politiebureau in de binnenstad. Zij eisten dat de lokale bestuurders zouden komen opdagen. Dit is wat dan ook midden in de nacht gebeurde. Zo kwam de gouverneur van de provincie en de officier van justitie rond 3 uur in de nacht de omstanders toespreken. Zij beloofden een diepgaand onderzoek te verrichten naar de toedracht van de gebeurtenis. De gouverneur heeft politiek verantwoordelijke voor de visserij in het gebied op non-actief gezet.