Mannen, afkomstig uit Marokko en andere landen behaalde woensdag 16 februari hun certificaat voor een cursus Nederlands en Maatschappelijke activiteiten.

De initiatieven van de Marokkaanse gemeenschap en de ondersteuning van raadslid Joke van Boxtel maken inburgeringsactiviteiten mogelijk in Nieuwkoop. Al eerder hebben twee groepen Marokkaanse vrouwen een cursus Nederlandse taal en maatschappij succesvol afgerond. Hun enthousiasme heeft navolging gekregen bij de mannen. Op hun verzoek verzorgde het ID College ook voor mannen uit Marokko en andere landen, een cursus Nederlands en Maatschappelijke activiteiten in Nieuwkoop.

Net als bij de cursussen voor de vrouwen, heeft het Bestuur van de Islamitische Culturele Vereniging (ICV) uit Nieuwkoop hiervoor de hulp ingeroepen van Progressief Nieuwkoop. Progressief ondersteunt het initiatief, waarop Van Boxtel met de leergierige mannen sprak om hun opleidingswensen te inventariseren.

Woensdag 16 februari behaalden de mannen hun certificaat. De dag ervoor mocht wethouder Jelle Moraal hen al feliciteren met hun inzet en het behaalde resultaat. Voor de mannen is een nieuwe cursus in voorbereiding samen met de Nieuwkoopse bibliotheek. Jan Roos van Progressief Nieuwkoop gaat deze lessen verzorgen.