Ahmed Mansour, bekende Egyptische presentator van Al Jazeera, verklaarde enkele dagen geleden dat Marokkaanse journalisten « pooiers, bastaarden, corrupte mensen en insecten » zijn.

De journalist maakte deze uitspraken op Facebook nadat Marokkaanse media berichten publiceerden over zijn traditioneel huwelijk met een Marokkaanse vrouw. Hij zou na hun huwelijksreis niets meer van zich hebben laten horen. Omdat het huwelijk niet werd geregistreerd kan de vrouw echter niets tegen hem doen.

Assabah publiceerde een artikel over een huwelijk dat nogal wat stof deed opwaaien. Hij zou met een Marokkaanse vrouw zijn getrouwd zonder dit bij de overheden te registreren. Na hun huwelijksreis liet Mansour niets meer van zich weten en omdat de vrouw het traditioneel huwelijk niet kan bewijzen heeft ze geen poot om op te staan. ‘Leugens’, zo laat Mansour weten. Door de zware aantijging verloor hij zijn kalmte, laat hij weten op Facebook.

Excuses
Naar aanleiding van de controverse over mijn vorige reactie, die verkeerd werd opgevat door Marokkaanse journalisten en hen samen met de Marokkaanse burgers (voor wie ik alle respect, waardering en liefde heb) boos maakte, heb ik de moed om me te verontschuldigen’, zegt Mansour. Hij sprak zijn hoop uit dat de Marokkanen zijn verontschuldigingen zullen accepteren.