Om ingewikkelde constructies en jarenlange familieruzies te voorkomen blijft menig Marokkaans huishouden verre van erfkwesties. Zo zijn er in Marokko vele stukken grond die enkele generaties na overlijden van een eigenaar nog steeds niet verdeeld zijn. In de nieuwste Marokkaanse serie  ´de eenzame erfgenaam´ verzint de sluwe broer allerlei listen om ervoor te zorgen dat hijzelf de enige erfgenaam is van zijn overleden broer. Terwijl zijn broer alles aan zijn zoon heeft overgelaten. Dit alles wordt met veel humor aan de kaak gesteld in de serie.  

Arm en rijk
Een ander heikel punt aan de orde is het contrast tussen arm en rijk. In de ´de eenzame erfgenaam´ zien we de verwende dochter Samira, die alsmaar met  haar smartphone bezig  is en weinig oog heeft voor haar werkster Soumicha en haar belachelijk maakt. Samira heeft alles  wat de bemoeizuchtige  en moederloze  Soumicha niet heeft: Rijkdom, vriendinnen en een verloofde . De enige zorg van Samira is of haar  charmante verloofde  Mhend wel geaccepteerd wordt door haar vader. De blunders die deze aanstaande schoonzoon begaat in het familiebedrijf  verstevigen zijn positie echter niet bepaald.

De naïeve dorpeling
De eenzame erfgenaam waar het programma overgaat is Mimoun. Hij wordt door zijn rijke oom meegenomen naar Casablanca om zijn erfdeel afhandig te maken . Ondanks dat Mimoun de sukkelige  dorpeling speelt en hierin een karikatuur maakt van dorpelingen blijkt hij echter van onschatbare waarde te zijn voor de serie. Riffijnse jeugdrefreintjes, uitdrukkingen en spelletjes wisselen elkaar door personage doorlopend af.

De serie wordt dagelijks op de Marokkaanse zender Tamazight TV getoond om 22:50 Nederlandse tijd.