Politie treedt hard op tegen protesten in Nador

Aanhoudend protest tegen de Marokkaanse machthebbers en botsingen met de politie hebben vandaag geresulteerd in tientallen gewonden rond de Rifijnse stad Nador.
Volgens ooggetuigen zou het politieoptreden daarbij met veel geweld gepaard zijn gegaan. Onder de gewonden bevindt zich paar jongeren die livestreams op Facebook hebben uitgezonden.

Het Marokkaanse Regime stuurt al dagen infiltranten naar het gebied. Deze huurlingen (daklozen, druggebruikers, criminelen,…) zijn met bussen vervoerd naar de provincie Alhoceima, Nador en Driouach. Uit hun gedrag naar de Riffijne toe, en uit de gesprekken met Rifijnen (die vaak in het geheim opnames maken) is gebleken dat deze huurlingen naar de provincies zijn gekomen met een duidelijke opdracht, de manifestaties saboteren! Sommigen hebben zelfs 1 dirham (0.50 cent) gekregen om op de bus te stappen.

Het geweld vond plaats toen een groep demonstranten uit Nador en omgeving zich opmaakte om aan te sluiten bij de protesten in de stad Nador. Meerdere mensen raakten gewond bij de gewelddadige incidenten. Het ministerie van Binnenlandse zaken heeft nog niet gereageerd.

 

Protesten steden in de Rif.
Nador
Alhoceima
Ait Kamra
Ait Bouayach
Ait Twzin (Azraf, Midar en Kasita)
Ait said
Ait Abdellah
Ait Gmil
Ibaqouyen
Titawin
Lfnidaq
Boukidan
Tamasint
Targuist
Mnoud
Tizi Mada
Ait Yeteft
Ait Amghar
Boudinar
Krouna
Trougout

Comments

comments

Share