De afdeling van de Marokkaanse mensenrechten vereniging AMDH in Nador heeft in een persverklaring aangegeven dat een minderjarige leerling is mishandeld bij zijn arrestatie. De leerling van de middelbare school Mohammed 5 zou gemarteld zijn om een bekentenis at te dwingen. De politie heeft in een antwoord echter alle aantijgingen ontkend.
Diefstal
Volgens de verklaring zou de leerling voor de school zijn gearresteerd en geslagen zijn op weg naar het politiebureau. De leerling zou diefstal van een beltoestel worden verweten. Dit heeft de leerling echter ontkend en de agenten zouden met fysiek geweld alsnog geprobeerd hebben een bekentenis af te dwingen.

Afzien en protestmars
De ouder van de leerling zou toegesneld zijn naar het politiebureau. De agenten hebben de vader echter gevraagd de kwestie schappelijk te regelen met de ouder van het slachtoffer doormiddel van een afkoopsom. De ouder van de leerlingen zou hierna inderdaad afzien van de aangifte. Het proces verbaal dat is opgesteld zou volgenden de mensenrechtenorganisatie hier echter geen melding van doen. Hierna zouden medeleerlingen van de school een protestmars hebben gehouden richting het politiebureau.

Politie ontkent alles
Volgens een nieuwsbron van Nador heeft politiebureau de genoemde gang van zaken ontkend. De leerling zou niet zijn gemarteld en geïntimideerd. Volgens het politiebureau zou het afzien van de leerlinge ook zijn genoemd. Zij ontkenden ook de verwijten van mensenrechtenorganisatie dat de gang van zaken zonder medeweten van de officier van justitie plaats vond. Tevens ontkenden zij dat leerlingen een protestmars hebben gehouden.