De 20 februari beweging Nederland houdt vrijdag 25 november 2011 om 10.00 uur in het Perscentrum Nieuwspoort een persconferentie over de schijnverkiezingen in Marokko. Met de persconferentie willen de 20 februari beweging aan de publieke opinie laten weten waarom wij het Marokkaanse volk oproepen de schijnverkiezingen van aanstaande vrijdag te gaan boycotten.

De 20 februari beweging Nederland roept het Marokkaanse volk op om niet te gaan stemmen aanstaande vrijdag. Deze verkiezingen zijn een farce en façade voor de bestaande alleenheerschappij van de koning en zijn corrupte kliek. Deze verkiezingen dragen niet bij aan de wezenlijke veranderingen in het land en de verbetering van het leven van het Marokkaanse volk, want:

1- De absolute macht in al haar facetten (politiek, economisch, militair en religieus) is en blijft in handen van de koning;

2- Schendingen van mensenrechten en beperking van persvrijheid zijn nog steeds aan de orde van de dag;

3- De gecorrumpeerde politieke kliek deelt nog steeds de lakens uit waardoor het gewone volk geen menswaardig leven kan leiden.

Om uiting te geven aan het boycot van de showverkiezingen organiseert de 20 februari beweging op dezelfde dag om 15.00 uur bij Marokkaanse Ambassade (Oranjestraat 9, Den Haag) een Sit-in. Wij roepen Marokkaans-Nederlandse democratische krachten en mensenrechtenorganisaties op zich aan te sluiten en zich solidair te verklaren met de eisen van de 20 februari beweging.