De afgelopen vijf jaar heeft het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) zich ingezet voor het bevorderen van homoacceptatie binnen Marokkaanse kring.

De slotbijeenkomst van het project, die op zondagmiddag 22 juni plaatsvindt, heeft het bespreekbaar maken van homoseksualiteit als thema. Verschillende mensen uit de Marokkaanse-Nederlandse gemeenschap komen tijdens deze bijeenkomst aan het woord.

Ilias Zian, de initiatiefnemer van de Marokkaanse boot, is aanwezig en hij vertelt waarom hij tot zijn initiatief is gekomen. Mohamed Chaibi, ook betrokken bij de organisatie van de Marokkaanse boot, vertelt zijn persoonlijke verhaal. Na afloop van de bijeenkomst wordt de spraakmakende documentaire film ‘I am gay and Muslim’ vertoond in bioscoop ’t Hoogt. De film volgt een aantal jonge, homoseksuele mannen in Marokko in hun zoektocht naar hun religieuze en seksuele identiteit. De film is vertoond op verschillende internationale filmfestivals, maar werd verboden op een filmfestival in Kirgizië. Filmmaker Chris Belloni is aanwezig bij het nagesprek.