Geert Wilders heeft woedend gereageerd op de aankondiging dat Mohamed Al-Maghraoui eind deze maand naar Nederland komt om de As-Soennah-moskee te openen. De moslimgeestelijke wordt in Marokko vervolgd wegens het aanzetten tot pedofilie en verkrachting.

Al-Maghraoui sprak in 2008 een fatwa uit die het trouwen met 9-jarige meisjes toestaat. De fatwa leidde tot de vervolging van de geestelijke omdat Marokko huwelijken pas vanaf 18 jaar toestaat. Zelf was hij zich van geen kwaad bewust. „Ik verzin dit niet. Het is de profeet die het vóór mij gezegd heeft”, stelde hij toentertijd. Hij ontvluchtte zijn land en verhuisde naar Saoedi-Arabië.

Fawaz Jneid, imam van de As-Soennah-moskee in Den Haag vindt de vervolging van de geestelijke geen probleem. Hij nodigde de omstreden islamgeleerde voor de feestelijke opening van zijn nieuwe moskee. Dat is tegen het zere been van de PVV-leider. „As-Soennah laat hier zijn ware gezicht zien door zo’n zieke gevaarlijke geest uit te nodigen”, aldus Wilders. „Huwelijk en seks met een 9-jarige is pervers, net zo ziek als de pedofiel Mohammed – en kan worden beschouwd als aanzetten tot geweld en verkrachting. Zo’n viezerik moet geweerd worden uit Nederland.” Hij krijgt bijval van Ahmed Marcouch. De PvdA’er meldt via Twitter dat ‘zo een man’ geen visum moet krijgen.

De VVD heeft minder problemen met de komst van Al-Maghraoui. Gemeenteraadslid Arjen Lakerveld wil graag afwachten wat de islamitische theoloog te melden heeft. „Ik weet zeker dat burgemeester Jozias van Aartsen hem nauwlettend in de gaten houdt. Mocht blijken dat Al-Maghraoui strafbare dingen zegt, dan moet de wet hard gehandhaafd worden.”

Het is niet de eerste keer dat As-Soennah in opspraak raakt. Eerder wenste imam Fawaz Jneid de oud-politica Ayaan Hirsi Ali tongkanker toe. De moskee bevestigt de komst van Al-Maghraoui naar Den Haag maar is niet voor een reactie beschikbaar.