Pasgetrouwd Marokkaans meisje pleegt zelfmoord

epa01081952 A Yemeni girl wearing a traditional wedding dress removes a veil of sheer fabric attached to a trimmed and beaded crown during the first fashion show in the Yemeni capital Sana'a, 31 July 2007. For the first time, a fashion show is publicly held in one of the most conservative Arab countries shaped by tribal conventions and customs. Traditional dresses of women in Yemen are characterized by wearing a sort of silver jewelry that must be fit in with the clothes. EPA/YAHYA ARHAB
Een 17-jarig meisje heeft enkele maanden na haar huwelijk zelfmoord gepleegd in Safi.
Dat deed ze in het huis van haar schoonfamilie, met wie ze leefde na haar bruiloft met haar echtgenoot, een in 1996 geboren jongeman. Het minderjarig meisje was slechts enkele maanden getrouwd. Al Akhbar stelt in de krant van vandaag dat het meisje brieven heeft achtergelaten om haar zelfmoord te verduidelijken. Justitie heeft een diepgaand onderzoek bevolen om de omstandigheden rond de dood van het meisje te achterhalen.
De brieven die het slachtoffer met de hand schreef zijn in handen van de politie en worden geanalyseerd. Ook voeren artsen autopsie uit. De politie heeft met de schoonouders gesproken om licht te werpen op de relatie die zij hadden met hun schoondochter.

Comments

comments

Share