Langzaam komt steeds meer naar buiten over de doodgeschoten overvallers in Deurne. De Telegraaf kwam vanochtend met enkele gegevens over een van de jongens. Nieuws.nl heeft de hand weten te leggen op het achtergrondverhaal van zijn omgeving. “Ik kan het niet geloven, zo jong nog.”

Een van de jongens, Abdel H., was al een bekende van de politie. “De laatste tijd ging hij om met de verkeerde jongens”, melden mensen uit zijn omgeving. Een reden voor de overval zouden zijn schulden kunnen zijn. “Hij had geldproblemen.”

Noord-Afrikaans
De jongen pleegde de overval met een bekende van hem. Over die tweede persoon is nog niet veel openbaar. Volgens de hoofdofficier van justitie liggen ook zijn roots in dezelfde Noord-Afrikaanse contreien. Het Openbaar Ministerie doet nog onderzoek. Het is niet bekend of Abdel en zijn compagnon op dezelfde school zaten.

Eindhoven
Abdel H. is 20 jaar geworden. De jongeman woonde in Eindhoven in de buurt van het PSV-stadion. Dat in ieder geval één van de daders in Eindhoven woonde, werd bevestigd tijdens de persconferentie zaterdagavond in Deurne.

ICT-opleiding
De overvaller volgde een ICT-opleiding op een ROC in Eindhoven: het Summa College op de Sterrenlaan. Abdel woonde in de buurt van de Frederiklaan, bij het PSV-stadion. Eerder woonde hij in de Eindhovense wijk Gestel. Hij had geen broers, wel een zus: Saidia. Op een andere foto is Abdel te zien met een scooter van het merk Aprilia.

 

Overvaller Deurne Abdel H. 'had schulden en verkeerde vrienden'
‘Zo jong nog’
Nadat Abdel was doodgeschoten tijdens zijn mislukte poging om de juwelier te overvallen, plaatste een ‘maatje’ van hem deze post op Facebook. “R.I.P. Maatje Abdel. Kan het niet geloven, zo jong nog”, liet ze weten.