Gister is in het ziekenhuis van Agadir een jonge vrouw overleden aan de gevolgen van duivelsuitdrijving. De vrouw liep verschillende uitwendige- en brandwonden op in de omgeving van het dorpje Taliouine. De vrouw verbleef 2 dagen in een zeer kritische toestand in de brandwondenafdeling van het ziekenhuis.
Brandende kooltje
Het slachtoffer werd door familieleden overgeleverd aan het klooster (Zaouia/Zzawit) Zagmouzen in de gemeente D’Iligh ou in de omgeving van Taliouine. In het Soefi klooster werd de vrouw opgesloten in een donkere kamer gegeseld. Volgens familie werd het slachtoffer ter hoogte van de schouders, borststreek en rug met gloeiende kooltjes verbrand om demonen te verjagen. Dit zou ernstige bloedingen hebben veroorzaakt waarna het slachtoffer buiten bewustzijn raakte.

Financiële vergoeding
Het overlijden van het slachtoffer heeft waarschijnlijk ook te maken met het zeer late verlenen van medische hulp. De geestelijken van het klooster hadden de eerste dagen de medische zorg op zich genomen en familie verboden de autoriteiten in te lichten. Een zus van het slachtoffer gaf aan dat de geestelijken haar een financiële vergoeding aanboden voor als de zus zou overlijden. De zus heeft afgelopen zaterdag aangifte gedaan bij de politie.