De zaak zorgt al dagen voor controverse in Marokko. Op Facebook werd onder meer een groep opgericht genaamd “We zijn allen Oumaima” om het tienermeisje te steunen. Via de pagina kunnen de administrators onder meer een ontmoeting regelen met Oumaima, die nog steeds in het Ibn Rushd ziekenhuis in Casablanca ligt.

Oumaima werd in december nabij haar woning in de wijk Moulay Rachid ontvoerd. Ze werd door jaar beulen naar een huisje in de wijk Chichane gebracht en daar 24 dagen vastgehouden door een twintigtal mannen. Ze werd misbruikt, verminkt en gedwongen om toxische producten te slikken.

Le360 bericht dat één van de daders uiteindelijk medelijden kreeg en haar hielp ontsnappen. Het meisje werd door enkele wijkbewoners gevonden en opgevangen tot de komst van de politie.

Oumaima heeft ook de steun gekregen van de vereniging Sayidati die een advocaat heeft aangeworven om haar te helpen. Haar beulen werden aangeklaagd voor mensenhandel, verkrachting, gijzeling, samenzwering en het niet aangeven van een misdaad. Allen riskeren tot 30 jaar gevangenisstraf.