Noureddine Adherbal

Baderdinn boulahjal stond vandaag voor de rechter Ali Tarchi.
Deze activist werd geconfronteerd met een foto waarop hij te zien is midden een muziekspelend gezelschap, op de achtergrond van de foto was “een symbool” te zien van de “Marokkaanse” weerstand( waarschijnlijk de Riffijnse vlag).

Bij het zien van dit beeld protesteerde Hamid Elmahdaoui (journalist badil.info) luidkeels en riep “onrecht, onrecht,…” De journalist noemde het als zijnde de mensen vervolgen omwille van de geschiedenis en dat hij niet kan zwijgen bij het zien van onrecht.

Hierop verliet hij de rechtszaal uit protest, en de overige activisten verklaarden zich solidair met hem en verlieten ook de rechtszaal!
Het Openbaar ministerie wilde voortgaan met het proces omdat “ de beklaagden zichzelf teruggetrokken hebben en dit is een poging om druk te leggen op de Rechtbank. Dit gedrag toont aan dat de beklaagden rebelleren tegen de rechtstaat, in tegenstelling tot wat ze beweren!”

Asma Elwadih, verdedigingadvocaat vroeg aan Rechter Ali Tarshi de tijdelijke opschorting van de zitting wegens afwezigheid van de activisten. Het verzoek van de verdediging werd ingewilligd en de zitting werd dus tijdelijk geschorst.