Volgens een Spaanse journalist is het de schuld van Marokko…

Een Spaanse tv-zender liet beelden zien van de La Purísima ontvangstfaciliteiten voor minderjarigen in de Spaans Rif Melilla. Daarin worden de onmenselijke omstandigheden getoond waarin minderjarige migranten die Spanje proberen te bereiken, leven.

Het centrum ontvangt elk jaar 5 miljoen euro om een daadwerkelijk thuis te zijn voor 500 minderjarige migranten. De afbeeldingen tonen kinderen die op de grond slapen, gedwongen om matrassen te delen, vaak zonder dekens en zonder toegang tot warm water. “Ik slaap in een kamer met 7 of 8 andere mensen”, bevestigde een 15-jarige tiener uit Guinee-Conakry, die zijn land verliet toen hij 13 jaar oud was.

Een van de jongens in het centrum vertelde dezelfde bron dat hij en zijn vrienden niet goed aten. “We hebben geen kleren, geen eten en het water is koud”, zei hij. Andere minderjarigen beweerden dat het centrum zo druk is dat ze moeite hebben om hun kamer te bereiken om ’s nachts te slapen.

Op Twitter zei de Spaanse journalist Alberto Benzaquen (@ABenzaquen), gevestigd in Melilla, dat de problemen die het centrum ondervindt te wijten zijn aan “de massale aankomst van migranten”, eraan toevoegend dat “het Koninkrijk Marokko verantwoordelijk moet worden gehouden voor de situatie”.