© Amaury Miller
De motorclub No Surrender, opgericht door onder anderen Willem van Boxtel, komt binnenkort met een speciale ‘chapter’ voor jonge Turken en Marokkanen. Zo schrijft weekblad Panorama deze week.

Het chapter krijgt de naam Losrifinos’, een verwijzing naar het Rifgebergte in Marokko. In dit berggebied liggen de roots van veel Marokkaanse Nederlanders.

Onlangs werden vijftien Marokkaanse en Turkse motorrijders ingehuldigd, zij ontvingen daarbij hun zogenoemde ‘colors’. De vijftien verse leden zullen eerst bekend worden gemaakt met de ‘visie en het beleid’ van No Surrender. Daarna worden zij de ‘mentors’ van de ruim 150 nieuwe leden, die binnenkort prospect worden. Na een maand of zes zijn zij ‘full member’. Vervolgens zal het chapter zich opsplitsen in een Turks en Marokkaans deel.

Verder blijkt uit de reportage dat kickboxer Lloyd van Dams ook lid is van No Surrender. Medeoprichter Klaas Otto verklaart ook waarom Willem Holleeder zo snel de club verliet: ‘Willem past niet echt in de MC-wereld, maar ik vind het wel een aardige kerel. Je kunt super met hem lachen, hij heeft veel humor en het was ook wel fijn om een keer iemand te ontmoeten die een grotere neus heeft dan ik.’

Hoewel er vorige maand nog een vechtpartij plaatsvond op de Wallen tussen No Surrender en de Hells Angels, zou van een oorlog geen sprake zijn, zeggen de leden.