BREDA – De 15-jarige Nissrine Senhaji uit Breda is nu ruim twee weken vermist en staat internationaal gesignaleerd. Volgens de politie is het meisje op 14 november weggelopen bij haar vader.

Er is aanleiding te denken dat ze bij een familielid van haar moeder in Frankrijk verblijft, maar zeker is dat niet. Ze heeft geen geld of bankpas bij zich, dus onbekend is ook hoe ze zich in leven houdt. Wel is ze af en toe online op haar Facebookpagina maar het kan ook dat een ander dat doet onder haar naam.

Nissrine kwam een half jaar geleden vanuit Marokko naar Nederland. Daar woonde ze bij haar moeder. De ouders zijn gescheiden. Ze ging bij haar vader in Breda wonen omdat ze in Nederland een opleiding wilde volgen.

Het boterde echter niet best tussen vader en dochter en Nissrine liep weg, zegt de politie. Na een week echter meldde ze zichzelf bij de politie en ze werd ondergebracht bij een jeugdzorginstelling. Maar ook daar liep ze volgens de politie na korte tijd weg.

Sindsdien is ze spoorloos. Het meisje heeft geen mobiele telefoon, dus ook via de gsm-signalen of telefoongegevens is ze niet te traceren.

Meisjes van vijftien mogen niet zo maar weg blijven of zelf bepalen waar ze slapen of verblijven. Ook Nissrine moet onder toezicht staan van een volwassene. Ook dat is een reden voor de politie om haar te zoeken.

Met Nissrines moeder in Marokko verloopt het contact moeizaam. Vader kent het in Frankrijk wonende familielid waar zijn dochter zou verblijven niet. De politie heeft dat familielid ook nog niet gevonden.

Nissrine spreekt gebrekkig Nederlands. De politie hoopt dat iemand haar onlangs gezien of gesproken heeft en daarover wil verklaren. De politie Midden- en West-Brabant is bereikbaar op nummer 0800-6070.