Donderdag 31 oktober staat theatergroep Marchika uit Nador (Marokko) met de Nederlandse première van de Amazigh voorstelling ‘Rmas’ in Theater Zuidplein. De hoofdrol wordt vervuld door de populaire komiek Bouziane. ‘Rmas’ neemt het publiek mee naar het platteland van Noord-Marokko en gaat over de dagelijkse beslommeringen van de dorpelingen en de kunstenaar Ahdaoui. Let op! Berbers (Tarifit) gesproken.

Rmas is de plaats waar dorpelingen hun oogst opslaan. Kunstenaar Ahdaoui doet er dagelijks inspiratie op voor een lied. Een lied waarmee hij de verschillende Rif stammen kan verenigen. De dorpelingen vinden Ahdaoui maar een vreemde kerel en ook de vrouwen en kinderen drijven de spot met de, in hun ogen, luie kunstenaar. Uiteindelijk verjagen de dorpsbewoners de arme Ahdaoui. Dan wordt op een nacht de oogst uit de opslagplaats gestolen door vreemden en zien de dorpelingen pas het nut van Ahdaoui, die altijd een oogje in het zeil hield, en gaan naar hem op zoek.

Randprogramma vanaf 18.00 uur:
In de foyers kunt u genieten van Marokkaanse sferen, met hapjes en kraampjes met producten uit de rijke Rif cultuur!

Maak dit weekend gebruik van de speciale ‘Rmas’ groepskorting!
Bij aankoop van 4 of meer kaarten betaalt u slechts € 10,- i.p.v. € 18,50 (VVK) p.p. Gebruik voor deze speciale actie de promocode GROEPRMAS via www.theaterzuidplein.nl. Deze actie loopt t/m zondag 27 oktober 2013.