De Nederlands-Marokkaanse acteur Marwan Kenzari, vooral bekend van zijn hoofdrol in het kickboksdrama Wolf, is geselecteerd als Shooting Star op het internationale filmfestival van Berlijn. Dat laat filminstituut Eye woensdagmiddag weten.

Shooting Stars is een initiatief van European Film Promotion en heeft als doel de internationale loopbaan van jong Europees acteertalent te stimuleren. In Berlijn worden de Shooting Stars onder meer voorgesteld aan invloedrijke regisseurs, producenten, casting directors en de wereldpers. Eerdere Nederlandse Shooting Stars zijn Sylvia Hoeks, Lotte Verbeek, Fedja van Huêt en Halina Reijn.

De 30-jarige Kenzari was te zien in onder meer de tv-series Flikken Maastricht en Penoza en in de tv-films Het Zusje van Katia en Van God Los 2. Ook heeft hij veel toneelproducties op zijn naam staan, waaronder Romeinse Tragedies, De Russen! en Kinderen van de Zon.

Komend jaar is Kenzari te zien in de mannelijke hoofdrol in de romantische komedie Hartenstraat, het regiedebuut van actrice Sanne Vogel, en in de thriller Bloedlink, geregisseerd door Joram Lürsen. Daarnaast speelt hij een bijrol in het rechtbankdrama Lucia de B. van Paula van der Oest.

De Berlinale, zoals het festival ook wordt genoemd, wordt gehouden van 8 tot en met 10 februari.

Novum