Presentatie van het boek ‘Het volk van Abdelkrim. Acutaliteit en Geschiedenis van de Marokkaanse Rif’ a.s. zaterdag 1 juni in De Brakke Grond, Nes 45 in Amsterdam. Je kunt daar het boek ter plekke aanschaffen en laten signeren.

Het boek is tot 1 juni zonder bezorgkosten te bestellen bij de uitgever, Wijdemeer in Leeuwarden, via onderstaande link:
Aanstaande maandag tussen 15.30 – 16.00 uur is Sietske de Boer te beluisteren op Radio 1, Villa VPRO, over dit boek.
Op haar website sietskedeboer.com shcrijft de auteur het volgende over het boek:
In het boek ‘Het volk van Abdekrim – Actualiteit en geschiedenis van de Marokkaanse Rif’ vertelt de auteur het verhaal van de Marokkaanse Rif, het gebied waar ruim tachtig procent van de Marokkaanse Nederlanders oorspronkelijk vandaan komt. De geschiedenis van deze geisoleerde noordelijke kuststreek aan de Middellandse Zee kenmerkt zich door gewelddadige onderdrukking, emigratie en drugs. Maar deze streek maakt ook deel uit van een rijke Berber-cultuur, die al meer dan 3000 jaar oud is.

In de recente geschiedenis speelt de figuur van Abdelkrim el-Khattabi een centrale rol. Zijn strijd tegen de Spaanse bezetter en zijn ‘Ripublik’ aan het begin van de twintigste eeuw zijn tot op de dag van vandaag bepalend geweest voor de verstandhouding met het centrale gezag in Rabat. In het boek gaat de auteur op zoek naar de achtergronden van deze moeizame relatie, en geeft ze antwoord op de vraag wie Abdelkrim was, en wie de Riffjnen zijn. Actuele gebeurtenissen zoals de Arabische Lente zet ze in historisch perspectief.

Like Amazightimes op Facebook

Wijdemeer.nl