Een aantal partijen en bewegingen hebben hun deelname aangekondigd aan de nationale mars in solidariteit met de Rif-protesten, waarin ‘vrijheid, waardigheid en sociale rechtvaardigheid’ worden geëist.
De mars werd gelanceerd door linkse activisten in Casablanca en Rabat om “vrijheid, waardigheid en sociale rechtvaardigheid” te eisen en in solidariteit met de demonstranten in de Rif. De mars vindt vandaag plaats in Rabat.

De Federatie van Democratisch Links (FGD), maar ook de democratische beweging Anfass, behoorden tot de eersten om hun deelname aan te kondigen. Ook Al Adl Wal Ihssane kondigde zijn deelname aan.

De ‘Unified Socialist Party’ (PSU), lid van de FGD, wilde wel precies specificeren dat er geen coördinatie is uitgevoerd met Al Adl Wal Ihssane. De PSU is zelfs zo ver gegaan om hen te beschuldigen dat ze nooit een kans missen om deel te nemen aan een protestbeweging.

Naast deze partijen hebben de leiders van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten verklaard dat hun vereniging deelneemt aan het evenement.

De Nationale Jeugdraad van de Socialistische Unie van Volkskrachten (USFP) gaf een verklaring met een categorische weigering uit van deelname aan dit evenement en waarschuwde zijn leden voor enige coördinatie met activisten van deze mars.

De Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) is naar verluidt verdeeld over de deelname. De studentenorganisatie van de PJD heeft besloten deel te nemen aan de mars, tegen de instructies in van de secretaris-generaal van de partij, Abdelilah Benkirane.

De nationalistische partij Istiqlal (Onafhankelijkheid), onder leiding van Hamid Chabat, heeft aangegeven ook niet deel te nemen aan de mars.