Casablanca 8 april, Nasser Zefzafi, de leider van de Hirak beweging, die tot twintig jaar gevangenis is veroordeeld omdat hij vredelievende demonstraties leidde in Marokko’s verwaarloosde Rif regio, is deze morgen in de Ouchaka gevangenis in Casablanca een hongerstaking begonnen met een dichtgenaaide mond.

‘Wij hebben vandaag via een medegevangene een brief van hem ontvangen, waarin hij duidelijk maakte dat, hij geen andere keus had dan zijn mond dicht te naaien uit protest tegen het ontnemen van zijn vrijheid, ‘de militarisering’ van de Rif regio, het gebrek aan medische zorg en de slechte detentie omstandigheden’. Zo laat de vader van Zefzafi weten op zijn Facebook account.

Cadablanca’s Hof van beroep heeft vrijdagavond laat, de veroordelingen van het Hof in eerste aanleg op 26 juni 2018 tegen de 54 gevangenen van de Hirak beweging en de journalist Hamid Mehdaoui gehandhaafd, de verdachten wachten vonnissen van meer dan 300 jaar straf, waaronder 20 jaar voor vier gevangenen zoals die van Nasser Zefzafi en Nabil Ahmjik, voor drie 15 jaar en voor tien gevangenen zeven jaar enz.