Nasser Zafzafi de leider van de volksbeweging in de Rif heeft op donderdag 31 oktober 2019 een audio boodschap naar buiten gebracht.

Hij vertelde over zijn arrestatie en verklaarde het volgende:

‪“Ze schopten me, spuugden op me, legden me op de grond en trokken mijn kleren uit. Ze urineerden over me heen en wreven hun geslachtsdelen tegen mijn gezicht. Terwijl mijn handen geboeid waren, stopten ze een stok in mijn anus”, zegt Nasser Zefzafi in een gelekte audio.

Dit is wat ze met je doen als je om een beetje menswaardigheid vraagt in het verdorven Marokko, waar armoede en corruptie wijdverspreid zijn. We zien het leed in verre landen, we spreken graag over het onrecht in de wereld, vooral als het Westen de dader is, maar vergeten dat in Marokko. Wie aan Marokko denkt, denkt aan zon, zee en de boulevards. De rest kan stikken.

Deze, God voor ons allen en ieder voor zich houding, is er één die het regime maar al te graag cultiveert, propageert en in stand houdt. Eenieder met een greintje geweten kan zich maar een beperkte mate van hypocrisie veroorloven, dus kijken we allemaal de andere kant op of steken liever het hoofd in het zand. Selectieve verontwaardiging, dubbele moraal etc..

Ondertussen wordt eenieder in het land, die zijn hoofd kritisch boven het maaiveld steekt, linksom omgekocht of rechtsom geïntimideerd, opgepakt, gevangengezet, gemarteld of vermoord.

Het land dat onderaan staat op lijsten aangaande mensenrechten, ver achter landen waar oorlog heerst. Het land dat lijstaanvoerder is op lijsten aangaande corruptie en armoede. Het land waar de koning zich ontpopt heeft als koning van de armen en leider der gelovigen, maar wonderbaarlijk nergens verantwoordelijk voor gehouden kan worden. Farce.

(politieagenten) schopten me, spuugden op me, legden me op de grond en trokken mijn kleren uit. Ze pisten op me en wreven hun geslachtsdelen tegen mijn gezicht (…) terwijl ik geboeid was, stopten ze een stok in mijn anus. ”Zegt Nasser Zefzafi.

FB IMG 1520049444250