De organisatie van het Amazigh Nieuwjaarsfeest in Den Haag heeft de Marokkaanse Diva van het levenslied Najat Aâtabou weten te strikken.
De gevierde, Marokkaanse zangeres Najat Aâtabou is de hoofdact van de avond, waar meerder artiesten zullen optreden, waaronder Najat Tazi, Ijdi, Ba Rachid en zijn dochter Numidia en de troubadours Tarwa n Chig Mohand.

Begeleid door professionele muzikanten, is Najat één van de beroemdste en meest gewilde zangeressen uit Noord afrika. Tijdens live optredens brengt Najat grote emoties teweeg. Met haar orkest weet ze haar publiek in vervoering te brengen.

De organisatie van het evenement, de stichting Multicultureel Jongeren Geluid (MJG), vertelt waarom zij voor Aatabou hebben gekozen: “ Najat Aâtabou trekt veel publiek. En vooral het gegeven dat veel vrouwen en meisjes naar haar optreden zullen komen, vinden wij belangrijk. De avond is een ode aan de Amazigh vrouw. Daarom hebben we ook voornamelijk vrouwelijke artiesten geprogrammeerd. Ook vinden wij het een goede zaak dat de zangeres ook publiek trekt dat doorgaans niet gewend zijn om Amazigh evenementen te bezoeken. Zo kunnen we de rijke Amazigh cultuur ook aan anderen presenteren. En als laatste: Aâtabou gaat deze avond ook een aantal liedjes in het Tamazight zingen.”

Stichting MJG viert voor de 7e keer het Amazigh Nieuwjaar in Den Haag onder het motto ‘Eenheid in wederkerigheid’. Deze meerdaagse viering vindt plaats op diverse lokaties in januari en februari 2017, met onder andere educatieve programma’s, workshops, filmvertoningen, debatten en podiumkunsten rondom de rijke cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Noord Afrika: de Imazighen.

Met als hoogtepunt: de grootste en leukste Amazigh Nieuwjaarsviering op zaterdag 28 januari in het Zuiderstrandtheater, Den Haag. Vorig jaar, met o.a. Idir en meer dan duizend bezoekers was het meer dan een groot succes.

Het is vooral een avond waarop iedereen bij elkaar komt en samen het nieuwe jaar inluidt. Dit zorgt ervoor dat dit een onvergetelijke avond wordt met verrassende en onverwachte (muzikale) ontmoetingen. Een avond waarop een deel van Nederland de diversiteit viert en gevoelens van verbinding en wederkerigheid ervaart. De organisatie wil graag benadrukken dat het voordelig is om kaartjes vóór 1 januari te kopen, om te profiteren van de kortingsactie.
Kaartverkoop:
– Koop vóór 1 januari je kaartje voor maar €18,-
– Vanaf 1 januari kost een kaartje €26,-
– Bij 4 kaartjes of meer betaal je slechts €12.50,-

Kaartjes:klik hier

Facebook