“Onze belangrijkste ambitie is het tonen en breed uitdragen van de rijke Amazigh-cultuur en hiermee bij te dragen aan meer diversiteit binnen de podiumkunsten in Nederland. De workshop Amazigh Muziek start met de geschiedenis van de Amazigh cultuur. Middels een presentatie en met behulp van beeldmateriaal, geluidsfragmenten en attributen, krijgen de deelnemers een boeiend verhaal te horen en te zien over de veelzijdigheid van de Amazigh cultuur. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met zang en de Adjun (of bendir); een traditionele percussie-instrument die veelvuldig gebruikt wordt in de Amazigh muziek en in het algemeen in de Noord Afrikaanse landen.”

Ter viering van 70 jaar bevrijding in 2015, staat Music Generations volledig in het teken van vrijheid.
In ‘Talent voor Vrijheid = Vrijheid voor Talent” delen jong en ouder talent hun favoriete repertoire over vrijheid.
Music Generations werkt met het repertoire van verschillende Nederlanders en hun eigen geschiedenis met vrijheid. Daarom veel aandacht voor muziekstijlen waarin vrijheid van eigen taal en cultuur geen vanzelfsprekendheid is.

Ditmaal op 24 mei as in het Talentenhuis, Meer en Vaart 290, Amsterdam, een middag audities en een workshop gewijd aan de Amazigh cultuur van generaties. Mohamed Allati van Imetlaa geeft de workshop aan talenten uit zowel de authentieke als de urban Amazigh stijlen. Meedoen is gratis, erna wordt medewerking aan verschillende concerten mogelijk gemaakt.

Auditie: 13.00 - 14.30 | Workshop: 15.00 - 17.00

MUSIC GENERATIONS brengt sinds 2005 muzikaal talent uit verschillende generaties en culturen samen in cross-overs van authentiek naar Urban. Voor TALENT VOOR VRIJHEID worden jonge zangtalenten onder de 25 jaar en oudere talenten boven de 50 jaar in staat gesteld hun diepste beleving en favoriete repertoire rond vrijheid te delen. De Hip Hop van de jongeren met de klassiekers van de ouderen vinden in co-creatie een plek in het 2014-2015 programma.

Iedereen die vrijheid een stem kan geven, middels zang, rap, hiphop, en/of performen en tekstschrijven, jonger is dan 25 en ouder dan 50, mag zich inschrijven

Je kunt je aanmelden via: musicgenerations.nl
Facebook: