CUIJK – Turkse, Marokkaanse en Indonesische inwoners van Cuijk waren zondag verenigd in een actie voor de doodzieke Yigit. Het vierjarig jongetje moet in Amerika behandeld worden voor een neuroblastoom, een vorm van kanker. De ziekenhuisbehandeling in Philadelphia wordt vergoed, maar omdat zijn ouders met hem mee willen is 100.000 euro nodig voor reis- en verblijfskosten.

Daarom was er in het Merletcollege een soort Turkse markt met lekkere hapjes, een springkussen en workshops in folkoredansen en papiermarmeren. Dankzij voorgaande acties is er intussen al ruim 70-duizend euro opgehaald en voor het resterende bedrag hebben de vrijwilligers nog een paar maanden de tijd.

Yigit te ziek om erbij te zijn
Yigit en zijn ouders waren er zondag niet bij. Het jongetje herstelt momenteel van de zware behandelingen die hij onlangs onderging. Voordat hij naar Amerika gaat krijgt hij nog een laatste chemokuur in Nederland, maar daarna kunnen zijn artsen niets meer voor hem doen.

De immunotherapie die hij in Amerika krijgt zal zijn genezingskansen vergroten van 20 naar 40 procent. Het is de bedoeling dat Yigit in maart vertrekt.