ARNHEM/WAGENINGEN – Het openbaar ministerie in Arnhem gaat onderzoeken of geld van de bankrekening van de vermoorde Wageningse Marianne Heij in Marokko is terechtgekomen.

Dat bleek woensdagmorgen op een regiezitting bij de rechtbank in Arnhem. Een 54-jarige Wageninger, de echtgenoot van het slachtoffer, wordt ervan verdacht de voormalige boekverkoopster te hebben vergiftigd. Zij overleed 13 mei.
Een verzoek van advocaat Van Voorthuizen om de voorlopige hechtenis van de man op te heffen of te schorsen, leed schipbreuk. De rechters vinden de verdenkingen tegen de man te ernstig.

Van de gezamenlijke bankrekening van het stel zouden flinke bedragen zijn gehaald. Het geld zou in het geboorteland van de man terecht zijn gekomen. De vraag is of dat klopt en of dat heimelijk is gebeurd. De advocaat betwijfelt dat laatste.

De verdachte zit nog tot 23 januari voor onderzoek in het Pieter Baan Centrum. De verwachting is dat net voor de volgende zitting, op 6 maart, de kliniek het rapport klaar heeft over het onderzoek naar zijn de geestesgesteldheid.