De minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita is gisteren naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gevlogen als onderdeel van het aanbod van Koning Mohammed VI om te bemiddelen in de huidige Golf-crisis.
Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking meldde zondag dat Koning Mohammed VI bereid is om zijn bemiddeling aan te bieden om de Golf-crisis op te lossen.

In lijn met deze bemiddeling arriveerde Marokko’s minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Nasser Bourita, gisteren in Abu Dhabi, waar hij werd ontvangen door Mohammed bin Zayed Al Nahyan, de kroonprins van Abu Dhabi en adjunct-opperbevelhebber van de UAE-strijdkrachten, in het Al Bateen-paleis. Bourita droeg een mondelinge boodschap van Koning Mohammed VI over aan de kroonprins, waarvan de inhoud nog niet bekend is gemaakt. 

Vandaag werd Nasser Bourita ontvangen door Sheikh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, Emir van Koeweit, aan wie Bourita ook een mondelinge boodschap van Koning Mohammed VI heeft doorgegeven. De minister zal naar verwachting de komende dagen vertegenwoordigers van verschillende Golfstaten bezoeken om de crisis te helpen oplossen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf gisterenmiddag ook een schriftelijke verklaring uit waarin wordt aangegeven dat Marokko voedingsmiddelen naar Qatar zal sturen. “Deze beslissing komt in overeenstemming met de voorschriften van de Islamitische religie, die solidariteit en wederzijdse hulp onder de Islamitische volkeren aanmoedigt, met name in deze gezegende maand Ramadan”, aldus de verklaring.