Meer dan 600 advocaten hebben zich in Marokko en de Rif vrijwillig aangeboden om de arrestanten van de Riffijnse protestbeweging bij te staan. De advocaten komen uit 12 arrondissementen van de 19 die het land telt. Rachid Belaali die het arrondissement advocaten van Al Hoceima coördineert verwacht dat zich meer in totaal 1000 advocaten zullen melden.
Hongerstaking
De advocaten zullen zich met name concentreren op de arrestanten die naar Casablanca zijn overgebracht. Onder hen de leider van de volksbeweging die volgens Marokkaanse media op basis van de anti-terrorisme wetgeving vervolgd zal worden. Nasser Zafzafi die net als vele andere arrestanten nog steeds niet bezocht zijn door een advocaat zou nu mogelijk al 2 dagen in hongerstaking zijn.

Sociaal-economische eisen
De advocaten zullen tientallen journalisten, bloggers, mensenrechtenactivisten en andere burgers die afgelopen dagen naar aanleiding van de sociale protesten in de Rif bijstaan. De protesten van de volksbeweging houden al maanden aan en de volksbeweging heeft sociale economische eisen zoals het creëren van werkgelegenheid, investeringen in de gezondheidszorg en onderwijs.

Kamervragen en demonstraties in Nederland
Ook in Nederland zijn de aanhoudende protesten in de Rif niet onopgemerkt gebleven. Zowel de SP, PvdA als Denk hebben kamervragen gesteld aan de minister van buitenlandse zaken gesteld over de situatie in de Rif en de arrestaties die volgden. Ook zal er a.s. zondag in een namiddag een demonstratie gehouden worden op het schouwburgplein in Rotterdam om de volksbeweging een hart onder de riem te steken en uit protest tegen de arrestaties.