Een vrouw van rond de vijftig is vorige week in de regio van Al Hoceima aan haar verwondingen overleden na een duiveluitdrijving.

De vrouw uit het dorpje Ait Boukhalef, was al enkele maanden depressief en steeds gewelddadiger. Haar familie weigerde haar naar een dokter te brengen. Haar zoon besloot samen met een oom om een fkih erbij te halen voor een duiveluitdrijving.

Eerst begon de Imam de Koran te lezen maar al snel ging hij over tot een meer brutale behandeling. Haar oudste zoon, zijn oom en twee tantes, zijn grootmoeder en andere leden van de familie besloten de Imam te helpen omdat de “djin ” die de vrouw bezette “weigerde weg te gaan”.

De vrouw werd met een stok, een tuinslang en een aansteker mishandeld. Ze verloor de bewustzijn en overleed enkele uren later in het provinciaal ziekenhuis van Al Hoceima.

Negen mensen werden door de politie gearresteerd en verhoord. Drie van hen werden voorwaardelijk vrijgelaten. De zoon en zijn oom werden in voorlopige hechtenis genomen. Allen werden aangeklaagd voor slagen en verwondingen met de dood als gevolg zonder de intentie te doden.