Na de arrestatie van de leider van de Riffijnse sociale protesten Nassr Zafzafi afgelopen maandag stond in de Rif een nieuws leidster op. De Riffijnse activiste en moeder van 4 kinderen Nawal Ben Aissa bleek afgelopen dagen in staat te zijn een demonstratie van tientallen duizenden mensen aan te sturen in Al Hoceima. Dit bleek echter maar van korte duur te zijn. De getrouwde activiste heeft zojuist in een emotionele opname aangegeven dat ze zich zal aangeven bij de politie nadat er een inval heeft plaats gevonden in der ouderlijke huis.

Nawal Ben Aissa gaf aan dat ze niets strafbaars heeft gedaan en dat ze enkel legitieme eisen heeft net als alle andere demonstranten. Ben Aissa sprak zich afgelopen maanden vooral uit tegen de slechte gezondheidszorg in het gebied. Zij toonde zich solidair met verschillende patiënten en zieken die verwaarloosd zijn in het regionale ziekenhuis.

Nawal lijkt met het benadrukken van het vreedzame karakter van de protesten de lijn van de Nasser Zafzafi die momenteel gearresteerd is en naar alle waarschijnlijkheid in hongerstaking is zoals hij aangekondigd heeft.