De Toeareg-rebellen in Azawad (Noord-Mali) zeggen dat ze het regeringsleger van Mali in een hevige strijd om de noordelijke stad Kidal hebben verslagen. De stad zou nu volledig in handen zijn van het MNLA.

Bij deze gevechten is een onbekende aantal regeringssoldaten gedood, anderen zijn gevangen genomen. De regering van Mali in Bamako geeft toe dat zijn soldaten uit de stad zijn teruggetrokken en de president van het land roept op tot het staakt-het-vuren.
De gevechten braken afgelopen zaterdag toen de Malinese minister-president de stad Kidal bezocht om zijn soldaten daar een hart onder de riem te steken. De rebellen van National Movement for the Liberation of Azawad (MNLA)is daarna slaags geraakt met de regeringstroepen. Het resultaat is een vernederende nederlaag voor het leger van Mali.

Franse soldaten die in het gebied aanwezig zijn hebben niet deel genomen aan het gevecht, zegt Franse ambassadeur in de VN, Gerard Araud. Ook zou de Minusma (VN-vredesmacht) niet op de hoogte zijn gebracht van de actie van de Malinese regering.