Een inventarisatie maken van actuele ontwikkelingsprojecten, verscheidene ministers en ambtenaren van Marokkaanse regime kwamen vanmorgen aan in de Rif Al Hoceima.
Onder leiding van Abdelouafi Laftit, de minister van Binnenlandse Zaken, omvat de delegatie Aziz Rebbah, minister van Energie, Charafat Afailal, staatssecretaris van Water, Abdelkader Amara, minister van Transport en Logistiek en Lahoucine Louardi, minister van Volksgezondheid. Ook Ali Fassi Fihri, directeur-generaal van de nationale elektriciteits- en drinkwaterautoriteit en Ilyas El Omari, voorzitter van het bestuur van de Tanger-Tetouan-Al Hoceima-regio, waren aanwezig.

Hun missie is om een inventarisatie te maken van de actuele sociaal-economische projecten die in ontwikkeling zijn. Projecten die bekeken worden tijdens dit bezoek en een integraal onderdeel zijn van het ontwikkelingsprogramma zijn o.a.: de voltooiing van de snelweg Al Hoceima-Taza, vernieuwing van het drinkwatersysteem in de stad Al Hoceima en uitbreiding van het landelijke elektriciteitsnetwerk op regionaal niveau. Daarnaast neemt men een kijkje bij de bouw van het regionale ziekenhuiscentrum en een zeewater ontziltingseenheid.