Mbark Boussoufa staat in Quote’s lijst van best verdienende ’vergeten’ voetballers. Maar sinds donderdagavond zijn we hem iets minder vergeten. De speler van Lokomotiv Moskou woont in een buitenwijk van de Russische hoofdstad in een belachelijk grote villa met zwembad, die hij zelf weinig subtiel omschrijft als een ’Tony Montana huis’.

Wat hij daar doet? Boussoufa doodt zijn tijd met bellen, trainen, zwemmen en skypen met zijn ouders in Amsterdam. Het leven van de Marokkaans-Nederlandse voetballer Mbrak Boussoufa is eigenlijk één langgerekt cliché. De dartele middenvelder heeft te veel geld, te weinig vrienden en geen vriendin (een grote zorg voor zijn vader).

‘Voetbalmiljonair uit Oost’ is een tragikomisch beeldportret van een jongen uit de Amsterdamse Molukkenstraat die ooit ‘Boradonna’ werd genoemd en bij Ajax nog in de jeugd speelde met Sneijder en Van der Vaart. Wat vooral opvalt is Boussoufa’s hunkering naar liefde. In het eindshot van de film kijkt hij met zijn vader hand in hand voetbal in de ouderlijke woning in Amsterdam.

Volgens bronnen van deze site consumeert hij de liefde heus wel, maar heeft dat nog niet geleid tot een huwelijk. De 31-jarige speler wil eerst zijn carrière beëindigen, vertelt documentairemaakster Carin Goeijers aan Quote.

Waar dát moet gebeuren is nog niet duidelijk. Boussafa probeerde recent terug te keren naar Anderlecht, waar hij successen vierde, maar hij vroeg te veel geld. Nu flirt hij -net als die andere ex-Ajax Ryan Babel, met woestijndollars