Op Oudenaarde kwam Ilias Labiad (23) tijdens de rust Mathias Lievens aflossen. De rechtsachter werd geboren in Sint-Agatha-Berchem uit een Spaanse moeder en Marokkaanse vader en begon het seizoen bij de Marokkaanse profclub Al Hoceima nadat hij eerder bij Lokeren enkele keren de bank haalde onder toenmalig coach Peter Maes.

“In de matchen tegen Anderlecht en Beveren zat ik op de bank, maar een adductoren-letsel schakelde me uit voor ruim zes maanden. Nadien speelde ik twee maanden bij vierdeklasser Zele. Bij Eendracht Aalst wil ik mijn carrière op de rails zetten.”

“Ik werd gevormd bij Brussels waar Lokeren me weghaalde. Ik bezit naast de Belgische ook de Spaanse en Marokkaanse nationaliteit. Toen ik de kans kreeg in de Marokkaanse eerste klasse hapte ik toe. In Marokko gaat het er echt heel fysiek aan toe, maar tegelijkertijd wordt toch ook technisch verfijnd gespeeld.”
“Mijn transfer naar Aalst sleepte aan tot ik op 2 januari dan toch groen licht kreeg. Een gebrek aan matchritme speelde me wellicht parten, want ik moest opnieuw drie weken naar de kant.”

“Ik ben enorm opgelucht dat de coach me in Oudenaarde liet opdraven na rust. We boekten er een gouden driepunter. We moeten de lijn doortrekken op Londerzeel waar ons wel een sterk combinerende ploeg wacht.”

“Gelukkig kunnen we rekenen op onze supporters die steeds voor een geweldige ambiance zorgen. Door hun aanmoedigingen lijken we soms met twaalf op het veld te staan. Mijn favoriete competitie is de Engelse wegens de enorme beleving bij de supporters die voor hun club leven. Ook bij Aalst vind ik dat wat terug”, aldus Ilias Labiad.