Schokkende cijfers betreffende heroïneverslaafden in Tanger.
Volgens Fouzia Bouzitoune, hoofd van een opleidingscentrum op het gebied van het verminderen van de gevaren gerelateerd aan drugsgebruik, zouden meer dan 3000 mensen in Tanger verslaafd zijn aan heroïne.

Afgelopen vrijdag werd er een conferentie in Achawan gehouden door de vereniging Hasnouna, voor de ondersteuning van mensen die verslaafd zijn aan drugs. Tijdens deze conferentie onthulde Fouzia Bouzitoune alarmerende cijfers over de consumptie van heroïne in Tanger en Noord-Marokko in het algemeen. Volgens haar zouden meer dan 3000 mensen heroïne in Tanger consumeren. Een aantal dat in deze stad veel groter is dan in andere steden van de Rif. Er zouden 200 mensen heroïne consumeren in Ksar Kbir, 150 in Achawan en Assila, en 50 zouden de harddrugs consumeren in Larache.

Volgens dezelfde bron heeft de Rif ook te kampen met de afwezigheid van verslavingscentra voor jongeren, terwijl dit deel van de bevolking ook erg wordt getroffen door verslaving. 17% van de heroïnegebruikers in de stad Achawan zijn bijvoorbeeld tussen de 17 en 23 jaar oud. 

Dit zijn cijfers waaruit blijkt dat er maatregelen moeten worden genomen om de verspreiding van dit fenomeen bij jongeren te voorkomen. De conferentie werd bijgewoond door artsen, actoren uit het maatschappelijk middenveld, een delegatie van het ministerie van Volksgezondheid en familieleden van heroïnegebruikers.