Een onderzoekscommissie, verzonden naar het Marokkaanse consulaat in Milaan door de Marokkaanse ambassade in Rome, ontdekte de verduistering van bijna 180.000 euro.
De Marokkaanse ambassadeur in Italië werkt al sinds afgelopen vrijdag aan een oplossing voor de duizenden mensen die administratieve documenten bij het Marokkaanse consulaat in Milaan moeten halen en niet in staat zijn om dit te doen als gevolg van een geval van verduistering van fondsen.

Assabah meldt dat een ambtenaar van het consulaat wordt verdacht van deze verduistering die voornamelijk betrekking had op de registratierechten (stempels) verschuldigd tijdens bepaalde administratieve procedures. De krant voegde eraan toe dat een onderzoekscommissie naar het consulaat was gestuurd om vertragingen bij de afgifte van bepaalde documenten te verduidelijken en omdat er facturen onbetaald bleven. Zij ontdekten echter de verduistering van bijna 180.000 euro.

Deze zaak haalde zelfs de voorpagina van verschillende Italiaanse media die, net als Assabah, verklaren dat de zaak uitbrak toen het consulaat niet in staat was om bepaalde facturen te betalen. In eerste instantie werd een eenvoudige boekhoudkundige fout vermoed. De Marokkaanse ambassade in Rome verzond hierop een onderzoekscommissie die ontdekte dat er veel ernstigere problemen aan de hand waren. Er was geen spoor van geld te vinden in kas, terwijl daar wel geld in zou moeten zitten dat betaald was door Marokkanen die administratieve documenten hadden ingediend en op behandeling hiervan van de consulaire dienst wachtte.