Amazightimes belde vandaag met de Marokkaanse ambassadeur om een interview aan te vragen over de huidige situatie in Nederland omtrent Marokkaanse jongeren.

Een medewerker van de ambassade had blijkbaar niet veel zin om ons te woord te staan. Dat liet hij duidelijk merken door met de hakken in het zand Arabisch te blijven praten, ondanks het gegeven dat 95 % van de Marokkanen in Nederland Imazighen zijn en Tamazight als moedertaal hebben. Na meerdere pogingen van Amazightimes, om een gesprek aan te gaan, gooide de medewerker zonder pardon de hoorn erop.

Nogmaals bellen dan. Ook bij het tweede telefoontje weigert de medewerker iets anders te spreken dan het Arabisch. Zelfs in het Engels en het Nederlands lukte het ons niet om te communiceren en gooide de medewerker voor de tweede keer onbeschoft de hoorn erop. Bij derde poging werd de medewerker zelfs woest en riep: “oprotten, wij spreken hier geen Tamazight!” Waarna hij voor de derde keer het gesprek verbrak en ons achterliet in totale verbazing. Wat fijn dat de Marokkaanse ambassade geen discriminatie kent…