Masterclass Amazigh muziek en geschiedenis

Het talentontwikkelingsprogramma van MUSIC GENERATIONS verbindt jongeren onder de 25 en ouderen boven de 50 met elkaar door middel van muziek. MUSIC GENERATIONS brengt de authentieke stijlen van de ervaren generaties vanaf 50 samen met de urban stijlen van de jongeren onder de 25.

Optreden voor prinses Beatrix
Ambassadeurs van de landelijke campagne van Music Generations zijn Numidia en Rachid El Morebet. De Marokkaans-Nederlandse Numidia en haar vader treden vaak samen op met prachtige Amazigh (Berber) liedjes. Numidia stond zaterdag 1 februari in een volle Ahoy met een optreden voor prinses Beatrix, ter ere van haar afscheid. Vader Ba Rachid is in Nederland en Marokko bekend als zanger van de Roermond/Venlose formatie Ijdi. Zanger Rachid Elmorabet bezingt met passie en bevlogenheid het lot van de Berberse bevolking met als hoofdthema en sleutelwoord ‘Vrijheid’. Op vrijdag 21 februari zullen Numidia en haar vader ook een rol spelen bij de audities en masterclass in Theater Zuidplein.

Auditie
Vrijdag 21 februari | Theater Zuidplein | 13:00 uur – 15:00 uur

MUSIC GENERATIONS zoekt nieuwe deelnemers voor de nieuwe muziektheaterproductie waarmee we vanaf het najaar mee door Nederland toeren. Tijdens de audities luisteren we naar de stemmen en horen we graag wat de motivatie is om mee te willen doen aan de programma’s van MUSIC GENERATIONS. Een wederzijdse kennismaking met muziek o.l.v. Conny Groot en muzikaal leider Paul Mayer.

Workshop Amazigh cross-overs
Vrijdag 21 februari | Theater Zuidplein | 16:00 uur – 18:00 uur

De workshop start met de geschiedenis over de Amazigh cultuur. Daarna is er veel aandacht voor de ritmes en de zang. De workshop wordt gegeven door zanger en frontman Mohamed Allati, van de band Imetlaâ en afgesloten met de cross-overs van verschillende muziekgenres en Amazigh muziek. De eeuwenoude Izran; een kostbare, oude en artistieke schat uit het cultureel erfgoed van het Rifgebied die van generatie tot generatie wordt overgedragen, wordt door vele Amazigh bands en zangers vertolkt en in stand gehouden.

Aanmelden audities en workshops in Rotterdam: info@ext-ra.nl of via www.musicgenerations.nl