Marokko zal zich niet neerleggen bij het voornemen van Nederland om het uitkeringsverdrag met Marokko op te zeggen. Het Marokkaans ministerie van Buitenlandse Zaken zegt in een speciale verklaring dat ‘alle mogelijkheden gebruikt gaan worden om de rechten van Marokkanen te beschermen’.

Het ministerie is acties aan het plannen op zowel politieke als juridische vlakken.Dat is te lezen op de site van de Marokkaanse regering

Minister Salaheddine Mezouar van Buitenlandse Zaken sprak hierover met de minister van Marokkanen in het Buitenland Anis Birrou en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Abdesslam Seddiki.

Op de regeringswebsite staat ook: ‘Alle instellingen en maatschappelijke belanghebbenden zullen worden ingeschakeld om deze ongekende situatie – die niet zonder gevolgen zal blijven voor onze bilaterale betrekkingen (met Nederland) – aan te vechten’.

In Den Haag wordt gevreesd dat Marokko geen medewerkering zal verlenen aan het bestrijden van uitkeringsfraude en dat ook de samenwerking op het gebied van de aanpak van criminaliteit en radicalisering op een lager pitje wordt gezet,